01 december 2007

Da Big Boo-Hoo

boehoe van de week;

"IK BEN AL EENENTWINTIG JAREN OUD EN NOG ALTIJD NIET WERELDBEROEMD!!! OH MY GOD!!! IK BEN NIETS WAARD!!! NU MOET IK NOG WACHTEN MET ZELFMOORD PLEGEN TOT IK IETS GEPRESTEERD HEB, WAT WELLICHT NOOIT HET GEVAL ZAL ZIJN WANT IK BEN AL KEIOUD BOE HOE HOE!!!"

tot dusver mijn reactie tegen een artistieke pedofilie... een obscene visie op de culturele wereld... waarom geilen zoveel mensen op jeugdig talent?
wat is er mis met "doorbreken" op pakweg je dertigste? ik dacht dat wij allen zoveel bewondering hadden voor jeugdige schrijvers,muzikanten, tekenaars, ... omdat zo'n jeugdig talent juist uitzonderlijk was... niets mis mee, maar die jonge leeftijd mag niet de norm worden...kindjes en pubers tegenwoordig hebben al genoeg gezeik rond hun kop, geef hen aub ook niet het idee dat ze al een genie moeten zijn op hun vijftien indien ze een boeiend leven willen... fucko's
excuseer mij als ik moet kotsen van wat ik versta onder artistieke pedofilie

laat één ding duidelijk zijn aan iedereen:
ik heb al twee jaar géén gedichten meer geschreven, ik heb nooit beweerd dat deze blog literatuur was of een speciaal blog of iets anders.
ik ben ook niet van plan om momenteel nog gedichten te schrijven. ik heb nooit zin of het lef gehad om iets naar een uitgeverij te sturen, ondanks alle aansporingen van de artistieke pedo's (ik ga geen namen noemen,want ze zijn met teveel... en veel van hen zijn trouwens nog sympathiek ook)
ik heb mijn gekribbel altijd zelf gezien als dagboek-puberleed en niets meer. ik ben geen poweet, ik ben geen intellectueel, ik ben gewoon een rotpuber zonder autoriteit; mijn uitspraken zijn mauw geen reet waar... trek het u allen zo niet aan, debielen...

soit, dat hebben we gezegd

Pita is als gewoonlijk vermoeid.

nu ivm de titelverklaring van deze week, toch nog een reactieve bedenking op Mannens...

mogen wij Mannens rekenen tot -zoals men dat ooit noemde- de commercieel-kortzichtigen die als voorwaarde tot kwaliteit publicatie stellen?
want ik kan voorbeelden genoeg opsommen van (wijdverspreide en veelgelezen) boeken die ik niet leuk vind... (laat ons de Da Vinci Code er voor een keer even uitlaten)
en mijn favoriet boek is er een dat bitter weinig mensen die ik ken, kennen...het werd bovendien postuum uitgegeven, de mens zelf heeft de publicatie nooit meegemaakt

maar laat ons niet in de Vincent Van Gogh-cliché's verlorenlopen, ik weet immers dat mijn mening maar een mening is, en dat Jotie t' Hooft zeer zeer geapprecieerd wordt bij alcoholisten, antiglobalisten en pubers (ik vond hem immers ook leuk toen ik veertien was)
dus aan alle jotiefans: RESPECT KERELS!

maar nog alle verwijten op mijn vette maag verterend... laat ik nog iets vermelden... een vraag hoe u wil:
wat is het verschil tussen vandaag de dag poëzie laten uitgeven en ergens een zaaltje afhuren waarin je een avond of twee een of ander grietje dat je op straat hebt aangesproken een zelfgeschreven kuttekst laat spelen?
volgens mannens zijn beide zaken even moeilijk.

wauw, nicolas u bent een waar theatermaker!
maar toch nog één puntje van kritiek: dramastudenten, ook de aantrekkelijk vrouwelijke, zijn geen speelgoed ter bevordering van uw zelfverering, ok?En eveneens docenten stalken kan wel degelijk bestraft worden...
laat dat even tot u doordringen vooreer u een nieuwe fles openmaakt

9 opmerkingen:

Nicolas Mannens zei

Stalken? Ik reageer enkel op uw berichten. Niet meer. Niet minder. Maak u niet druk, Pita.

Maar... de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik uw kersverse berichten in zekere zin interessant vind, in die zin dat het ditmaal WEL inhoud bevat. Het getuigt van een openhartigheid, die ik wel weet te waarderen.

En ja, ik ben theatermaker, maar geenszins van de cultuursnobistische soort. Ik ben onorthodox.

Toontje zei

geen nood Wieta de Pita, kijk naar William S. Burroughs, die was in de 40 toen hij serieus begon te schrijven.

Toontje zei

Oh ja, Rita'ke -ik mag toch Rita'ke zeggen hé-,nu ik er over nadenk, zou je niet beter doen als ik, en wachten met beroemd worden tot je dood bent? Denk aan alle voordelen die posthume beroemdheid met zich meebrengt. Je moet je niet meer vermoeien met schrijven en acteren - er valt voor het moment toch nergens over te schrijven en in het theater kunnen ze enkel nog in hun bloten op het podium staan, ge kunt dan evengoed naar een paaldanseres gaan kijken. Als je wacht met beroemd worden tot na je dood moet je bovendien niet vrezen voor imago verlies, dan kun je als ik zonder angst naar Beowulf gaan kijken en hoef je niet per sé moeilijk moeilijke films van Pasolini te doorworstelen. Ook wat belastingen en zo betreft zit je safe want posthume taxen bestaan naar mijn weten nog niet. Denk er eens over na, posthume beroemdheid brengt niets dan voordelen mee. Allez, en moest je eenzaam zijn of zo, ik wil wel, ondanks mijn posthume status je wat troosten geheel belangeloos. Seks staat hierbij het verst van mijn gedachten.

Rita de Pita y Cascia zei

ik heb net gezegd dat ik helemaal niet beroemd wíl worden...en zeker niet nu... ik geniet van mijn late puberteit en ik noem dat geen kunst... leer lezen!

ik hoef Pasolini niet te doorworstelen, ik hou van dat soort films (we hebben het trouwens over een Markies de Sade-bewerking, is seks dan een ingewikkeld doorworstelbaar onderwerp? ik noem het vooral boeiend, maar dat is nu eigenlijk naast de kwestie want ik heb de dvd nog niet gezien, want ik krijg hem niet afgespeeld)

en ik heb evenmin beweerd dat Mannens mij stalkt... ik sprak van docenten... ben ik een docent?

ik heb het over sms'jes als; "jij woont niet ver van mij..." e.d.
dat kan zeer angstaanjagend zijn en in hoeveelheid geldt het juridisch als stalken... strafbaar jongen!

over inhoud gesproken; deze inhoud is niet anders dan andere posts van mij. ik heb het er nu alleen vingerdik op gelegd... nogmaals; leer lezen, lul!

Toontje zei

Maar Rita toch, ge moet u zo niet boosmaken. Je schrijft:
"IK BEN AL EENENTWINTIG JAREN OUD EN NOG ALTIJD NIET WERELDBEROEMD!!! OH MY GOD!!! IK BEN NIETS WAARD!!! NU MOET IK NOG WACHTEN MET ZELFMOORD PLEGEN TOT IK IETS GEPRESTEERD HEB, WAT WELLICHT NOOIT HET GEVAL ZAL ZIJN WANT IK BEN AL KEIOUD BOE HOE HOE"
De ironie gaat mij ontglipt zijn waarschijnlijk en ik probeerde gewoon de voordelen van het posthuum beroemd zijn op te sommen. En ja, nu je het zegt, seks is niet echt een moeilijk doorworstelbaar onderwerp. Laten we dat dan vervangen, maar ge weet, waarschijnlijk beter als ik dat het papier gewillig is, en dat men al eens rap iets neerpent, gewoon omdat het goed klinkt, en omdat een film met een Italiaanse titel met als regisseur Pier Paolo Pasoline (heb het moeten googlen) nogal intellectueel klinkt, had ik mij dat zo maar laten ontvallen. Ge weet hoe dat gaat hé, 't is Zondag, men verveelt zich, het stormt en het regent buiten, en zo laat men zich maar iets ontvallen. Ga die misschien ook eens bekijken heb nog niets van Pasolini bekeken en ik mag dat zeggen, want ik word pas posthuum beroemd.

Sjans met uw dvd-speler,

De Stalker, alias Bermuda Boy alias Toontje alias Tonus.

Rita de Pita y Cascia zei

maar natuurlijk was dat ironisch, heb je de rest dan niet gelezen?

Italiaans is seksie

ik hoor een liedje over soep
en het is niet van Dead Kennedy's

Toontje zei

Bedoel je soms "The Shoop Shoop Song" van Cher?:
http://www.youtube.com/watch?v=VX58TfMj5UI

Mathieu zei

ha rita ik vind u vetgeil. Ik denk dat mijn nieuwe vervelungstherapie uw blog zal worden... ik maakte net rijst met currysaus en appel. Teveel curry in de saus en teveel saus op de rijst.


liefs,
lize

Mathieu zei

ps. ha ik schrijf onder mathieu zijn naam. en toch ben ik lize penis.

hoe komt dat?

zo'n vragen zout ge u beter stellen. Dan kom je in mijn wereld terrechdtdtdt.

nogmaals,
liefs,

penis met rendierhorens